Jep jep, niin se aika kulkee eikä oikein tännekkään oo saanut mitään kirjoiteltua, joten koitetaas jotain jälleen sepustella. Mitään isompaa en oikeestaan saanut aikaseksi, vaan yleistä 'opiskelua' on ollu..Valitsin siis 4 kurssia (Airline-, Event-, Exhibition management ja mandariini kiina) ja vaikka se kuullosta paljolta kurssit on aika laajoja. Aikas paljon on kaikenmaailman ryhmätöitä on ihan kokoajan ja paikalliset on aika kovia tekee noita koulujuttuja, joten ei tää nyt ihan lonnimiseksi ole kuitenkaan munkaan osalta jäänyt. Kiina on kyl noista melkein mun suosikki, koska tunnit on yleensä ihan hauskoja, kun tuntuu ettei länkkärin kieli vaan voi kääntyä oikeaseen lausumiseen. Mut älkääpä silti hätäilkö, olen mä nyt vähän ehtinyt rentoutumaankin. Viime viikolla kävin Joycen ( joka oli mun city tour ryhmässä), hänen kaveriensa ja parin vaihtarin kanssa grillailemassa. Ilta olikin mitä parhain ja paikka mitä mainion, vaikkakin kohtalaisen kaukana eli reilun tunnin päässä asuntoloilta. Homma ei toimi ihan samanlailla kuin kotosuomessa, eli tuskailua vesisateessa, kun tuoreet koivuklapit ei millään tahdo syttyä. HKn tapaan homma toimii pääpiirteittäin näin: menet kassalle ja maksat 70HK$ (~7€), valitset mieleisesi paikan, kaveri tuo sulle valmiiks sytytetyn isohkon pallogrillin, kävelet tiskille valitsemaan haluamiasi herkkuja; naudan pihviä, possun kylkeä, kanan rintaa/koipea, puolentusinaa erilaista makkaralaatua, liha/kalapullia, kalaa, mustekalaa paahtoleipä jne.., äläkä unohda ottaa pääsymaksuun sisältyvää bisseä/limpparia jääsaavista ja sitten eikun grillailemaan.

934101.jpg
Kyrsät tulilla...

Kyseessä on siis eräänlainen grillipuisto, joka toimii buffet periaatteella, eli herkkuja saa nassutella ihan omantunnon mukaan. Ja kyllähän sitä tulikin taas syötyä. Bisseista tosin joutuu pulittamaan vähän ylihintaa, sillä ekan ilmaisen jälkeen ne on 8HK$ pullo, mutta ehkä sen kestää.. Kaikista hienointa kuitenkin on se että paikka sijaitsee aivan uimarannan vieressä ja jos haluu välil käydä rannalla, niin saa leian käteen millä pääsee sit uudelleen herkkujen ääreen samaan hintaan.. Nyt oltiin liikenteessä illalla, joten tosta ei ollut kauheesti apua tällä kertaa, mut homman toimivuus täytyy testata ja joku krapula sunnuntai suunnata sinne elpymään..

934105.jpg
Koko BBQ-poppoo.

Viikonlopun otinkin sitten ihan rauhallisesti eilistä Mid Autumn Fest'iä odotellessa. Kyseessä on siis sadonkorjuun juhla, jota vietetään aina täydenkuun aikaan. Valo on myös aika suuressa osassa, jengillä on jos jonkinnäköisiä lamppuja , unohtamatta ihan perinteisiä kynttilöitä. Tapasin Mountainin, Rubyn ja Binen pääsaaren puolella, jossa järjestettiin täydenkuun karnevaalit Victoria Parkissa. Puistossa olikin porukkaa ihan kiittettävästi ja ohjelmassa oli erilaisia tanssi ja musiikki esityksiä sekä muuta sellaista.. Kierreltiin alue läpi ja nautiskeltiin perinteiset kuuleivokset, jonkan jälkeen suunnattiin takaisin Tsim Sha Suin puolelle pitämään tapaamaan Mountainin muut kaverit ja liityttiin heidän piknik seurueeseen. Kuuta tulikin ihailtua ihan valoisan tuloon ja auringon nousuun asti..

 934119.jpg
Victoria parkissa Rubyn ja Binen kanssa.

934124.jpg
Victoria Parkin valotaidetta, sekä todellinen mestariteos myös ruotsin laivoilta tutuista hehkutikuista.

934131.jpg
Mountain ja täysikuu.

934127.jpg
Illan virallinen valvoja / maskotti..

Huomenna pitäis mennä kouluun, mut sit oliskin jälleen neljän päivän vapaat, sillä perjantaisin mul ei oo tunteja ja maanantaisin on Kiinan itsenäisyyspäivä... Siis ilotulitusta jälleen luvassa...ja ehkä myös Hong Kong kirjeenvaihtaja saattaa löytää tiensä pääkallopaikoille, joten kukaties raporttia saattaa olla siitäkin luvassa..