No niin päivitellääs taas vähän viimeismpiä kuulumisia. Pääsi valitettavasti käymään silleen, että lähes kaikkien mun valitsemien kurssien aloitus siirtyi ensi viikkoon, joten nyt on ollut hyvin aikaa kierrellä turistina pitkin poikin. Keskiviikko iltana kävästiin taas parilla iltaolusella saaren puolella, joten eilen oli hyvä päivä lähtee taas kiertelee ympäri saarta ihan päivän valossa. Reissuun mukaan lähti Taavi ja toinen ranskis Nicolas. Octopus korttia heilutelle siirryttiin täältä Kowloonin puolelta HK islandille metrolla.  Päivä menikin pitkälti pääsaaren katuja tallailessa.

882561.jpg
Nico ja allekirjoittanut, takan näkyy HK islandin baarialue Lan Kwai Fong, kerrankin ihan päivän valossa.

882569.jpg
Yleistä poseeramista ja pätemisen tarvetta jossain päin Hong Kongia.

Aikamme vaeltelun jälkeen, päätettiin lähteä käymään ehkäpä Hong Kongin pahimassa turisti rysässä Peakissa, mikä nimensä mukaisesti sijaitsee mäen ja josta avautuu näkymät koko kaupungin yli. Näppärämmin Peakille pääsee kohtalaisen tyyrillä ratikalla, joka hilaa turistien ahterit huipulle turistihinnalla, verrattuna muihin julkisten taksoihin. Matka edestakaisin oli 48HK$ (n. 5€), eli  ei se ihan konkurssiin kuitenkaan ajanut. Ratikasta sitten olikin poistumisreitti hulppean kauppakeskuksen kautta, jonne turistit voivat syytää rahansa. Ei siis ole bisnes opit menneet hukkaan täälläkään paikkojen suunnittelun osalta. Niin kuin mun tuurilla arvata saattaa arvata saattaa, jostain oli saapunut pikku sumu/saastepilvi kaupungin päälle, joten näkymät eivät olleet parhaat mahdolliset.

882626.jpg
Ryhmäkuvaa peakilta, mä, Nico ja Taavi.

Pikapalaverin jälkeen päätettiin jäädä odottomaan illan hämärtymista ja Honkkarin valojen syttymistä, josko näky muuttuisi. Iltaa odotellessa teimme pikku tutkimusretken Peakilla olevaan luonnonpuistoon. Aikamme patikoitua havahduimme, että reitti vei koko ajan alaspäin eikä nyppylän ympäri niinkuin olimme kuvitelleet. Oli siis aika kääntyä ympärija tarpoa takaisin ylämäkeen,  no tulipahan päivän liikunta suoritus tehtyä.

882636.jpg
Aina yhtä hauska koko perheen seurapeli, 'etsi virhe viidakon kuvasta'..!

Ilta hämärtyikin nopeasti ja kaupungissa syttyi valoja varmaan yhden ydinvoimalan sähköntuotannon edestä. Olo oli kuin pikkupoikana Saarijärven joulukadun avajaisissa... vain pukki puuttui. Tottapuhuen näky oli kyllä ihan hieno, ei siistä mihinkään pääse.

882651.jpg
Näkymiä peakilta illan hämyssä.

882667.jpg
Hyvinpä näytti vielä lautallakin menevän.

Kuvien jälkeen oli aika ottaa ratikka takaisin alas ja suunnata kohti satamaa, sillä vaihtelun vuoksi otettiin metron sijasta lautta takaisin Kowloonin saarelle. Päivä olikin paketissa ja nyt sitten odotellaan huomista eli lauantaita, jolloin luvassa on ihka oikea city tour, koulun international clubin järjestämänä...ehkäpä myös joitain kommenteja luvassa myöhemmin..