No niin, ehkäpä olisi aika päivitellä tapahtumia, kun melkein viikko eloa HKssa on taakse jäänyttä elämää. Perjantaina ohjelmassa oli tervetuloa seminaari kampuksella ja ilta menikin kohtalaisen rauhallisesti. Käytiin Sofian ja Niinan kanssa syömäs illalla vielä kunnon illallinen. Väsymys painoi vielä hiukan päälle, joten  ruoan jälkeen olikin aika mennä nukkumaan. Lauantaina olikin sitten tarkoitus lähteä katsastamaan Hong Kong island ja tekemään ehkä jonkin näköisiä ostoksia. Hyvin nukutun yön jälkeen pääsimme matkaan kohtalaisen aikaisin eli klo 11.00 kieppeillä. Lähtiessä huoneesta vastaan tepasteli David, Pariisin lahja maailmalle. Kyseinen heppu osoittautui uudeksi kämppiksekseni, mutta koska tytöt jo odottelivat alhaalle, esittäytyminen jäi tällä kertaa lyhyenlaiseksi, mutta varmasti ehdittäisiin tutustua kun jaamme saman luukun seuraavat 5kk. Matka jatkui siis kohti Tsim Sha Tsuin kaupungin osaa, josta lautat pääsaarelle lähtevät.
877220.jpg
Mä ja Niina, kuvan pilaa joku taustalla näkyvä pahahainen pikku kylä nimeltää Hong Kong island.


877238.jpg
Turistikuvaa lautan kyydistä.

Tsim Sha Tsuista päräytettiin siis lautalla pääsaarelle. Matka kesti noin 10-15min ja oli mukava viileä, sillä asteita oli taas päälle kolmekymmentä ja se kuuluisa kosteus% ei tosissaan jättänyt mitään paikkoja kuiviksi. Päivä menikin sitten kierrellessä saarta ja lähinnä kauppoja. Vaikka merkkituotteita löytyisikin edullisemmin, kuin suomesta pihinä päätin säästellä rahojani kunnon tori tinkimiseen. Matkalla vilkaistiin myös pääpuisto Victoria Park, joka ei kyllä ainakaan itsessäni isompia tuntoja herättänyt. Takaisin kotiin Kowloonin, Hung Homiin tultiin metrolla. Asemalta tuli ostettua myös paikallinen Octopus(matka) -kortti, joka onkin pirun näppärä. Toimii kaikissa junissa,metroissa,lautoilla ja sillä voi tehdä vielä ostoksiakin 7-11 kiskoissa. Kämpille päästyäni ajattelin käydä nukkumaan, mutta David, jonka ristin Taaviksi pyysi josko lähtisin ulos bisselle, hänen ja parin muun ranskiksen kanssa. Luulin aluksi, että tarkoitus oli lähteä johonkin lähi kuppilaan ottamaan iltaolut, mutta kuinka ollakkaan herkeä myöhemmin löysin itseni jälleen pääsaaren kuhinasta, bisse oli tosin löytynyt käsiin.
877313.jpg
Ranska-Suomi yhteistyötä, á la Taavi ja mä.

Sunnuntaina olikin sitten sen verran heikko happi, että reissu läheiselle Mong Kok'in ostosalueelle jäi omalta kohdaltani noin. puolen tunnin mittaiseksi. Ensimmäistä kertaa kaikki tää miljoona populan määrä alkoi ahdistamaan, kun possee puski eestä ja takaa pienillä ostoskujilla. Oli pakko lähtee takas kohti asuntolaa elpymään. Osa syynä tähän saattoi toki olla se, että edellinen ilta oli vierähtänyt pitkälle pitkälle aamuun ja varsin kosteissa merkeissä. Jokatapauksessa loppu sunnuntai menikin toipuessa kämpillä.

Maanantaina olikin aika mennä kouluun. Kyllä, valitettavasti Kela vaati myös muutamia kurssisuorituksia, jottta opintotuki juoksee. Onneksi kyseessä ei ollut tuntia pidempi sessio, ettei ihan tullut kauhea pudotus opiskelija arkeen. Illalla meillä asuntolassa vaihtareille tervetuliaspippalot ja virallisen osuuden jälkeen olikin aika painella ulos. Paikallisilla olikin hyviä ilmeitä, kun parisataa pamahtaa läheiseen 7-11n ostamaan kaikki kylmät bisset ennen juottolaan siirtymistä. Baareissa asiointi täällä on kyllä ihan suomen hinnoissa ellei joskus jopa hieman kalliimpaakin, joten perinteinen pussikalja pohjien ottoon, n. 0,50€/½ litraa, on varsin hyvä vaihtoehto opiskelijabudjetille. Baariksi valitsimme läheisen Bubblesin, jossa valtasimme karaoke huoneen...ja kaikilla oli niin mukavaa, vaikka kuullosti varmasti karmealta. Illan tuoksinassa päädyin paikallisten pöytään, jossa sitten opeteltiin kiinalaista juomapeliä. Lauantaista oppineena osasin kuitenkin, lopettaa kun olin voitolla ja lompsin takaisin kämpille nukkumaan jo ennen pilkkua. 877487.jpg
Mä, Nicolas,Niina, Taavi ja joku irkku.

877494.jpg
Karaoke huumaa.

Siinäpä kaikki tällä kertaa jatkoa seuraa taas joskus...