Olen toiminut Sherlockin lailla ja selvitelly mistä kaikki ne Suomenkin joka talviset flunssa epidemiat saavat alkunsa…Vastaushan kuuluu, että täältä...!! –nimim kokemusta on- . Jostain sain siis kalasteltua viikon flunssan, ei siis tunnu vaikuttavan vaikka ulkona olis 25 raatia plussaa, niin aina ne pöpöt jostain mut löytää. No täytyy onneksi todeta, että en ole ainoa joka potee tätä, lenssu on nimittäin levinnyt, kuin ’SE’ uusin juoru marttakerhon maanantai ehtoon kahvihetkellä, joten moni muukin vaihtari on manannut ko. tautia näinä päivinä.  No onpahan ollut aikaa ottaa rennosti ja katsella leffoja sekä tietysti miettiä syntyjä syviä. Kevyen kenttä ketutuksen tykytellessä takaraivossa ja niiskutuksen lomassa olen päättänyt listata teille muutamia, ei niin hienoja asioita joita kohtaa HK:n arkielämässä. Pistetään vaikka tämmönen TOP-5 lista asioista mikä pitää suomenkielen muistissa, perkeleen silloin tällöin pyörähtäessä kielen päällä…

 1029547.jpg

Ei oo elämä aina pelkkää leijumista... =P

5. LAPSELLISUUS JA TIRSKUVAT TEINI-AIKUISET: Näihin törmäät kaikkialla, niin metrossa kaupassa kuin koulussakin. Asia ei sinällään isommin ketuta, mutta silloin tällöin aiheuttaa lähinnä turhautumista esimerkiksi koulussa, jos yrität selventää edellisenä yönä silmät ristissä kirjoittamaa omaa osuuttasi ryhmätyönä tehtävästä raportista lounastapaamisella, niin vastaukseksi saat tirskuntaa ja naurun pyrähdyksia…

’Hihihiiihii…Siis osaat sä oikeesti syödä puikoilla vaik sulla on vaalee iho..?’  - No oon ehtiny 2,5kkta harjoittelee…Jatketaanko?-

N. 20 sek myöhemmin..

’Hihihhiihiihii…Onks sulla oikeesti kihara tukka vai onks toi permis..?’ – Tuokaa sakset, PRKL..!-

Näihin on kuitenkin jo niin tottunut ettei ilmiöön juurikaan kiinnitä huomiota. Ainoastaan väsyneenä tai muuten provosoituna.

4. TUNKEMINEN: Yleinen tunkeminen joka paikkaan ja ahtaimmasta mahdollisesta kolosta. Metroissa, junissa ja hisseissä voi ja pitää ihan huoletta tunkea vastavirtaan, sillä onhan ihan mahdottomuus odottaa 3sekuntia, että poistujat pääsisivät ulos.

1029646.jpg1029662.jpg

Tunkeminen ja väenpaljous....

 1029552.jpg

Joskus ruokailu vetää vakavaksi...

3.RUOKA(-ILU TOTTUMUKSET): Minkä helvetin takia muuten niin hyvät ruoat pitää pilata sillä, että ne pilkotaan sinne luineen päivineen …???  Muuten niin herkku pekingin ankka tai broikku helposti jää lautasen reunalle, ku on meinannut tukehtua ankka polon rintalasta jämiin.. Tai jos tilaan lisä vihannekset, en halua mitään peukalonpaksuisia bambunversoja mitkä on huljuteltu haileassa vedessä…V***u mä mitään sademetsää tilannu, saatika omaa mitään majavan tasoista purukalustoa, joka pystyy näihin puoliraakoihin rankoihin. Myös paikalliset ruokailu pistää joskus naurattamaan/ahdistamaan mielialasta riippuen, kun paikalliset sylkee niitä ruoasta löytyviä luita pitkin pöytiä ja lattioita. Ja silloin ku siinä viereissään pöydäs olevat paikalliset missit ryystää sitä soppaa niin että kuuluu ja huutaa samalla siihen pradan puhelimeensa silleen että nuudelit lentelee pöydäl olevalle mallikansiolle.

 1029561.jpg

Kun kankkunen yllättää... Hangover soup pelastaa..luineen päivineen tietty..!!!

Toki useimmiten ruoka on herkullista ja halpaa, kunhan tietää mitä tilaa ja mistä tilaa. Ja naisethan on aina kauniita tilanteesta riippumatta...eikö???


2. SAASTEET: Näillä tarkoitan ilmansaasteita, erityisesti kuumina ja kosteina päivinä, jolloin ilmanlaatu ei oo kovinkaan kaksinen. Muutenhan täällä kaikki julkiset paikat ja kulkuneuvot ovat useimmiten todella siistejä ja ilmansaasteetkaan ei tunnu niin pahoilta syksyn tultua ja lämpötilan ja ilmankosteuden laskettua.

 1029593.jpg

Ja seuravaaksi merisää..Utö lämpöä +3, koilinen 14m/s, näkyvyys 25km...Hong Kong lämpöä +30*C, etelä 4m/s, näkyvyys 1km..

1. SUIHKU: Toi meidän suihku on jotenkin noiduttu ainakin silloin ku mä meen sinne.. Mikä siinä on että ulkomailla ei osata tehdä toimivia suihkuja…? Täällä saat ensin 5minsaa venailla, et vesi lämpenee ja sit se muuttuu samantien kuumaks. No siinä sitten aikas säädät ja saat sen suhteellisen sopivaksi ja hierot shampoot päähäs, niin ihan varmasti vesi muuttuu polttavan kuumaksi.. Siinä sitten shampoot silmissä, sadatellen, koitat kiemurrella suihkun ohi hanalle ja säätää sitä kylmemmäksi. Hetken päästä se onkin sitten ihan jäätävän kylmää…! Irkuissa sentään aina tiesi et lämmin vesi loppuu 3minsan suihkuttelun jälkeen, täällä se saattaa muuttua jäätävästä polttavaksi tai päinvastoin ihan jokerina. Jengi lähettää taikonauttejaan avaruuteen ja kuuhun, mut ei saa yhtä suihkua toimii.. Ihme touhua, ei voi muuta sanoa…Ehdottomasti allekirjoittaneen hajoilun aihe nro 1 !!!

 1029596.jpg

Nii-in, tiedän..se näyttää tavalliselta suihkulta, mutta.....

 

Ylläolevista asioista on kuitenkin turha vetää herneitä nenään, ainakaan molempiin sieraimiin…Nää on siis semmosia pieniä juttuja, jotka pistää harmittamaan, ku on iskee se känkkäränkkä päivä…Tähän mennes ei siis käytännössä juurikaan ole miinus merkista sanomista kaupungista ja meno maistuu !!! Ja aina voi lohduttautua, ku vilkasee hesarista päivän säätä siellä kotimaassa…=P…joten jottei totuus unohtuisi niin painappa vielä lopuksi tästä .

 1029672.jpg

Kaikenkaikkiaan kivaa on ollu ja tee maistuu edelleen...ainakin silla pitkän saaren reseptillä..

Kiitti, kuitti…!!!